Pisarniški stol in prodajalec

Res ne razumem prodajalcev, da se jim ne ljubi delati, da te že gledajo grdo, ko vstopiš v trgovino in se te enostavno izogibajo, ko jih potrebuješ. Takšno smo mi imeli izkušnjo, ko smo izbirali pisarniški stol za moža, ki je delo opravljal od doma. Že tako ti ni vseeno, ker veš, da boš zapravil denar in vse kar pričakuješ od prodajalca je, da je prijazen in da ti je na voljo, ko ga potrebuješ. 

Že sam vstop v trgovino nam ni bil naklonjen, ker smo na vhodu srečali prodajalca, ga vprašali, kam moramo, če želimo kupiti pisarniški stol, on pa nas je ošvrknil z pogledom in se obrnil stran. Takrat nam ni bilo nič jasno, kako se lahko tako obnaša.

Sami smo na to poiskali oddelek, da bi si ogledali, kateri pisarniški stol bi bil primeren. Nekaj časa smo se sami lovili, mož je sedel skoraj na vse, da bi ugotovil, kateri pisarniški stol bi bil primeren zanj. Med tem smo seveda čakali prodajalca, da nam pride pomagat, a že ko smo nekoga videli, se je ta obrnil in šel stran. Enostavno nismo razumeli, kaj se dogaja in sama sem šla do prodajalca in ga prosila za pomoč. Prodajalec me je pogledal in rekel, da bo lahko prišel, le da mora še nekaj narediti.

Vrnila sem se k možu, čakali smo še 20 min vendar nihče ni prišel. Moj mož se je razjezil in rekel, da tukaj ne bo kupil pisarniški stol, ker ima vsega dovolj, takšne neprijaznosti pa še ne. Zapustili smo trgovino in šli v drugo, kjer smo doživeli čisto nasprotje. Prijazna prodajalka nam je pomagala do konca, da smo pisarniški stol izbrali, nas pospremila do blagajne, dodala popust in se prijazno zahvalila. No, še dobro, da ima danes kupec toliko možnosti nakupa in mi ne bo potrebno nikoli več stopiti v to trgovino, ki smo bili prej, kajti sigurno bomo še potrebovali kakšen pisarniški stol, ker ta  ni zadnji, ki ga bomo uničili.

Številna podjetja se odločajo za najem vozil prek rent a car podjetij

Še pred nekaj leti je bilo na našem trgu le nekaj rent a car podjetij, tako da se med njimi sploh ni mogla razviti prava konkurenca. V zadnjem desetletju pa se je število rent a car ponudnikov v naši državi močno povečalo. Nekateri so celo mnenja, da se je njihovo število podvojilo. Ta podatek je zelo ugoden za vse potencialne uporabnike, ki razmišljajo o najemu vozila v poslovne ali privatne namene. Mnoga podjetja so po primerjavi stroškov, ki jih imajo z vzdrževanjem svojega voznega parka, ugotovila, da se jim veliko bolj izplača najem vozil prek rent a car podjetja. 

Tako so uspeli zmanjšati direktne in pa tudi indirektne stroške. Direktni stroški so tisti, ki vključujejo kupnino za avto oziroma plačevanje lizinga. V to kategorijo stroškov spadajo tudi stroški servisiranja vozil ter letnega plačila zavarovanja vozil. Med indirektne stroške pa spada plačilo zaposlenega, ki je skrbel za vozni park. Mnogokrat je prišlo tudi do dramatičnih situacij, ko se je pokvaril avtomobil, ki je bil namenjen za poslovno potovanje v tujino in je bila okvara take narave, da se ni mogla nemudoma odpraviti. Skoraj vsako podjetje se je kdaj že znašlo v podobni situaciji. V takih primerih so bili primorani najeti vozilo prek rent a car ponudnika. 

Nekatera podjetja so tako prvič prišla v stik s poslovnim najemom vozil in dobila priložnost, da so se podrobneje seznanila s prednostmi takega najema. Mnoga podjetja so naredila lastne analize in izračune, ki so v večini primerov pokazali, da je poslovni najem vozil ugodnejši od lastnega voznega parka. K temu je veliko pripomoglo tudi znano dejstvo, da cena rabljenega vozila drastično pade, saj je avto po petih letih vreden le še polovico denarja, ki smo ga zanj odšteli ob nakupu.

 

Moja naporna leta so pustila posledice na obrazu, zato je moje pomlajevanje obraza nujno

Ta dan, ko sem spoznala, da imam resnično spremenjen obraz, da moj obraz nima več žara, da koža ni več elastična, da so gube skoraj vsepovsod, sem se odločila, da si naredim pomlajevanje obraza, ker enostavno še nisem bila pripravljena imeti takšnega izgleda. 

Moja pretekla leta so bila res naporna, kar nekaj stresnih trenutkov, kar nekaj tesnobnih občutkov in neprespanih noči je bilo za mano, takrat enostavno nisem imela časa za moj obraz in nego kože. Ker sem lepo izgledala, se z videzom nisem obremenjevala, včasih sem dan preživela brez kreme, včasih nisem niti poskrbela za pravilno umivanje, danes me je sram, še bolj pa sem žalostna, ker pomlajevanje obraza ne bi bilo potrebno, če bi sama lepo skrbela za kožo v teh letih. 

Kako naj bo moja koža videti mladostna, če nisem čisto nič skrbela za njo. Nastale so gube, ki se jih nisem mogla znebiti z nobeno kremo, tako sem vedela, če ne želim biti takšna, da je pomlajevanje obraza nujno. Še pred kratkim so me vsi tikali, sedja pa me vsi vikajo. To je bilo dovolj, da sem sama ugotovila, da se je z mojo kožo na obrazu nekaj zgodilo, da me imajo ljudje za starejšo. 

Nisem hotela biti takšna, zdaj se je moje življenje umirilo. Zdaj imam čas samo zase in pomlajevanje obraza mi bo še kako prav prišlo, da si povrnem svoj lepi videz ženske, ki sem ga imela. 

Šla sem na pomlajevanje obraza, ni mi žal denarja, ki sem ga plačala, v vsakem primeru bi ga zapravila, mogoče za kozmetiko ali za nova oblačila, tako pa sem vložila v svoj videz, ki sem ga potrebovala, da spet zasijem v vsej svoji lepoti. Vedno sem si bila lepa in ne vem zakaj si tega ne bi povrnila, če se vse da, pomlajevanje obraza, mi je povrnilo moj nasmeh.