Evropski oblak

Fizični denar so začele zamenjevati bančne kartice

Živimo v svetu, kjer je digitalizacija naredila že korak v praktično vsaki panogi. Danes se večino stvari dela preko raznih digitalnih sistemov. Prav tako je z plačevanjem in pa kroženjem denarja. Danes so tako finančno sceno prevzele bančne kartice, kar pomeni, da se počasi izgublja potreba po fizičnemu denarju v obliki bankovcev in kovancev. 

Praktično vse, kar potrebujemo, lahko danes kupimo digitalno preko interneta. Tam pa lahko preprosto vpišemo številko kartice in nekatere druge podatke, kar nam omogoča hiter in nemoten nakup raznih potrebščin. 

Prav tako lahko v vseh trgovinah plačujemo z kartico. Prav tako se bencin plačuje že preko plačilnih kartic ali pa celo preko aplikacij, nato restavracije, razne postaje, kot so avtobusne in železniške in podobno, omogočajo plačilo s plačilno kartico. 

Fizični denar so začele zamenjevati bančne kartice

Z načinom plačevanja z bančno kartico si priskrbimo tudi boljše sledenje denarju. To pa zato, ker si lahko praktično vse transakcije, ki jih opravimo, bodi si je to dvig denarja, bodi si razni nakupi, ogledamo za nazaj. Prav tako imamo na številnih aplikacijah, ki nam jih zagotavlja naša banka po izbiri, v pogled vsak polog in dvig denarja iz kartice. Nato lahko vidimo še datum in pa namen bodi si plačila, bodi si nakazila denarja. S sistemom plačevanja preko bančne kartice, imamo lahko torej zelo dober nadzor nad denarjem. 

Ni pa nujno, da si odpremo zgolj en bančni račun. Odprtih lahko imamo več bančnih računov, tako da si lahko naredimo dodaten bančni račun, ki bo namenjen varčevanju, ali pa plačevanju preko spleta, saj bi želeli biti bolj varni in imeti posebni račun za plačevanje preko spleta. 

Ker se svet digitalizira, bo denar počasi izginil, vsaj tisti v fizični obliki, kar pomeni, da bo način plačila možen le še preko bančnih kartic, kar pa bo olajšalo način plačevanja, saj bo manj fizičnih kontaktov pri samemu plačevanju, kot na primer vračanje denarja ob previsokem plačilu.