Evropski oblak

Nabiranje orehov za zimo

Imate pri vas kaj orehov, ali pa jih kupujete? Pri nas doma imamo orehe kar pred hišo, kjer sta dva velika oreha. Ker se vsi zavedamo, kako so orehi zdravi, jih vedno vse poberemo. Ko pride čas, da so orehi popadali na tla, lahko rečem, da imamo orehov piknik. Tako cela družina pobira orehe. Seveda je potrebno otroke kar malo pokomandirati, ker drugače bi kar hitro pobegnili v hišo in počeli kaj drugega. Sama sem pri teh odločitvah zelo stroga, ko se nekaj dela, delamo vsi, ko se uživa, uživa vsak po svoje. Sama sem prepričana, da če ne bi bila tako tečna, bi orehe pobirala sama. Zakaj le?

Ko pa pride zimski čas, še kako radi posežejo po orehah in čisto drug občutek je, ko nekdo nekaj nabere, ker potem v tem tudi bolj uživa. Moji otroci lahko rečem, da so pridni, le delo jim preveč ne diši, tako jih moram neprestano malo terati, da le naredijo tisto, kar morajo. Nabiranje orehov je lahko pravi užitek, ker tako se družimo, poveselimo in kdaj tudi od koga kaj izvemo. Vse premalo se družine družijo, potem pa nastane ta tišina, ker nihče nima kaj povedati, saj vsak živi po svoje in se eden drugega umikajo. Tako sama poskrbim za določena dela pri hiši, kjer se spet malo povežemo. Tokrat smo pobirali orehe, kmalu pa bo čas za pobiranje in zlaganje drv. To bo šele veselo, ker bomo zvečer bolj utrujeni, kot pa sedaj, ko pobiramo orehe.

Pozimi pa bomo jedli, orehove kekse, potice in tako naprej. Tudi kakšna okusna jed za glavno jed se da pripraviti z orehi. Letos jih je veliko, tako da bodo košare polne. Zakaj bi orehe pustili na tleh, potem pa nam bo žal, ko bi pozimi radi pojedli pest orehov za zajtrk, saj vsi vemo, kako zdravi so orehi. 

Nabiranje orehov za zimo